Politica de retur

Cumpărătorul are dreptul să se retragă din contract, respectiv să returneze un bun sau să renunțe la un serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur. Returnarea banilor ori, după caz, înlocuirea produselor fără penalități și fără invocarea unui motiv, se va efectua în cel mult 30 de zile condiția fiind disponibilitatea produsului în stoc.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

  • ziua în care cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului bun – în cazul în care cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
  • ziua în care cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

 

BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURĂ DREPTUL DE RETRAGERE
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:

  • contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către vânzător;
  • furnizarea de bunuri confecționate după specificațiile prezentate de cumpărător sau personalizate în mod clar;

În cazul înlocuirii produsului cu unul identic înlocuirea se va face în condițiile și limitele unei comenzi normale.

Clientul nu are dreptul să opteze decât o singură dată pentru returnarea/înlocuirea unui produs în condițiile art 4 alin.1 lit b) din O.G. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță. Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt în sarcina cumpărătorului. Renunțarea la cumpărare în mod repetat va putea fi considerată un abuz.

X